Wednesday, 11 October 2017

Vitamin B-Complex Shaklee Dengan Asid Folik

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Alhamdulillah dah masuk 28 minggu pregnant dan kesihatan saya pon bertambah baik dari masuk trimester kedua haritu. Awal-awal kehamilan adalah alahan dan kurang selera makan.


Sebenarnya bukan nak cerita alahan yang saya alami ketika mengandung tapi nak cerita kepentingan b-complex untuk ibu hamil. B-complex Shaklee ni bagus untuk mencegah anemia. Dan yang paling penting ada kandungan asid folik.

Nak pilih b-complex pilihlah yang ada kesemua 8 vitamin b yang diperlukan oleh badan. 8 vitamin b tu adalah b1, b2, b3, b5, b6, b12, asid folik dan biotin. Kesemua 8 komponen ini perlu untuk untuk mendapatkan keseimbangan dan keberkesanan yang optimum.

Asid folik adalah sangat penting di awal kehamilan dan sangat disarankan kepada yang merancang untuk hamil mengambil asid folik sebelum mengandung. Ia menolong melindungi bayi dalam kandungan daripada kecacatan dalam sistem sarafnya seperti spina bifida.

Asid folik juga membantu perkembangan otak dan sistem saraf bayi. Jadi sangat bagus untuk amalkan b complex shaklee sebelum kehamilan, selepas disahkan hamil dan sehingga berpantang. 

Selain itu kelebihan b complex Shaklee adalah : 

••Menukarkan makanan kepada tenaga : Bantu penghadaman, menukar lemak, karbohidrat dan protin kepada tenaga dan mengatasi masalah keletihan.
•• Mengelakkan stress : Memastikan kesihatan fungsi saraf jadi melegakan SAKIT KEPALA, TEKANAN & INSOMNIA.
•• Mengatasi masalah rambut beruban dan rambut gugur : Mengekalkan kesihatan rambut dengan merawat kelemumur, rambut gugur dan beruban.
•• Mencegah ANEMIA : Bantu pembentukan sel darah merah yang sihat dan menguatkan antibodi. 
•• Meredakan SENGGUGUT : Bagus untuk masalah senggugut (PMS) dan juga sakit kepala (migrain).

KKM telah mengumumkan yang vitamin b complex adalah vitamin yang bebas GST. Jadi kita dapat lihat yang vitamin b complex ini merupakan vitamin yang sangat penting dan diperlukan ole badan.

Harga vitamin b complex Shaklee adalah RM57 dan satu botol mengandungi 120 biji. Untuk mendapatkan vitamin ini boleh lah hubungi saya Pengedar Shaklee Sg Buloh di talian 012-9513802.


Berminat untuk mendaftar ahli? Klik di sini -----> Borang Daftar Ahli Shaklee




Produk Baru Shaklee Bakal Berada Di Pasaran - Shaklee Baby

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Bulan October ni bulan yang sangat dinantikan tau. Sebabnya Shaklee Baby akan dilancarkan dan pastinya saya tak sabar nak beli untuk baby saya yangg bakal dilahirkan tak lama lagi.


 
Ini kiranya julung-julung kali produk bayi keluaran Shaklee akan berada di pasaran Malaysia. Jadi keterujaan tu sangat tinggi ok! Haha. Produk Shakleebaby ni terdiri daripada 3 items iaitu :-

1) Gentle Wash
2) Soothing Lotion
3) Massage Oil

Shakleebaby Gentle Wash



Diadun dengan chamomile organik, lavender dan daun lidah buaya. Menjadikan gentle wash ini 99% semulajadi dan 76% organik. InsyaAllah tidak menimbulkan sebarang alahan untuk kulit bayi, mempunyai pH yang seimbang. Juga telah diuji untuk kulit sensitif.

Shakleebaby Soothing Lotion



Dirumus khas dengan biji bunga matahari yang organik, minyak biji jojoba dan mentega shea. Menjadikan soothing lotion ini 99% semulajadi dan 87% organik. Minyak daripda lavender, chamomile, rosemary dan biji vanilla memberikan kesan yang menenangkan. Kulit bayi juga lebih lembap dan lembut.

Shakleebaby Massage Oil



Minyak urut yang pasti menjadi pilihan ibu-ibu kerana melembapkan kulit dan mampu mengurangkan regangan pada kulit. Diperbuat daripada minyak bunga matahari organik, lavender dan chamomile. Menjadikan massage oil ini 100% semulajadi dan 73% organik. 

Tak sabar kan bila dah tau kebaikan setiap produk shakleebaby. Nak-nak baby pon dah masuk trimester ketiga ni. Just right on time orang putih kata. Haha. Jadi, once dah officially dilancarkan, saya akan beritahu nanti.

Nak dapatkan produk Shaklee atau konsultasi daripada saya, hubungi saya di talian 012-9513802



Berminat untuk daftar Ahli Shaklee? Klik di sini -----> 
Borang Daftar Ahli Shaklee