Tuesday, 29 November 2016

Landmark Study Shaklee Bukti Produk Shaklee Selamat Dan Berkesan

Assalamualaikum Awesome.

Hari ini nak cite pasal kenapa produk shaklee ni selamat dan berkesan. Nak keluar statement macam ini, bukan lah satu yang senang. Bagaimana dikatakan selamat? Betul ke berkesan?

 


Bersesuaian dengan motto Shaklee, ALWAYS GREEN, ALWAYS SAFE & ALWAYS WORK.


Landmark study :-


  • Kajian yang dilakukan bertujuan untuk membuktikan sesuatu perkara tu dinilai dan dilihat oleh semua orang.
  • Mengkaji keberkesan produk Shaklee dalam jangka masa panjang (40-50 tahun lepas makan produk Shaklee). 
  • Dijalankan oleh mereka yang pakar dalam bidang berkaitan dan kajian yang dibuat juga boleh dinilai atau dinilai semula oleh mana-mana pakar/pihak ketiga di bidang berkaitan.


Kenapa Shaklee sanggup buat Landmark Study?

Sebenarnya hanya Shaklee je satu-satunya syarikat supplement di dunia ni yang ada landmark study. Shaklee beriya-iya nak buat landmark study ni sebab bila Mr. Roger Barnett (CEO Shaklee) ni beli company Shaklee, dia rasa tak puas hati sebab orang dok kata Shaklee ni bagus. Semua company boleh claim produk dia bagus tapi mana landmark studynye?

Lagi pon, Shaklee nak membuktikan bahawa produknya betul-betul mampu meningkatkan taraf kesihatan para pengamalnya. Dengan sebab ni lah pada tahun 2007, Mr. Roger Barnett telah melantik National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) iaitu satu badan survey di bawah National Center for Health Statistics (NCHS) yang dipercayai mempunyai reputasi yang tinggi dalam membuat survey berkaitan dengan status kesihatan dan nutrisi penduduk US untuk membuat landmark study berkaitan Shaklee.

NHANES pulak telah melantik Dr. Gladys Block iaitu wakil dari satu institusi penyelidikan yang hebat iaitu University of California, Berkeley (UC-Berkeley) untuk mengetuai study ni. Doktor ni bukan calang-calang orang tau. Beliau ni adalah antara orang yang hebat dalam bidang Epidemiologi & Public Health Nutrition. Baik buruk dari hasil ujikaji ni beliau akan tetap publishkan. Yang buat piramid makanan yang biasa kita guna tu inilah orangnya.

Macamana landmark study ni dibuat?

Pada mulanya, pihak UC Berkeley School of Public ni memang dah ada kajian dah ke atas 2 golongan:
1. Golongan yg tak ambil supplemen langsung. Cuma jaga pemakanan/diet sahaja.

2. Golongan yg ambil 1 jenis supplemen sahaja. Bukan jenama Shaklee.

Untuk Shaklee Landmark Study ni, Shaklee minta kepada pihak pengkaji ni untuk masukkan 1 lagi golongan untuk ujikaji perbandingan; iaitu mereka yg telah 20 tahun mengamalkan Vitalizer (multivitamin) Shaklee. 

Apakah hasil Landmark Study Shaklee ni?

Ini lah hasil keputusan secara detail Landmark Study yg dilakukan ke atas 3 golongan ini oleh pihak UC Berkeley School of Public Health; di mana:
1. BIRU - Golongan yg tidak mengambil apa-apa supplemen. Hanya menjaga pemakanan/diet sahaja.
2. MERAH - Golongan yg mengambil 1 jenis vitamin/supplemen sahaja jenama lain.
3. HIJAU - Golongan yg mengamalkan supplemen Shaklee selama 20 tahun.


Keputusannya adalah seperti berikut:

 

Responden HIJAU mempunyai 11% paras nisbah kolesterol yg lebih rendah berbanding HDL. Dalam bacaan kolesterol badan kita, HDL mewakili 'kolesterol baik'. Manakala LDL adalah 'kolesterol jahat'. Responden HIJAU memiliki nisbah antara keduanya ini lebih rendah. Bermaksud, paras HDL yg tinggi/baik dalam badan responden HIJAU mampu menyingkirkan LDL yg jahat bagi memastikan bacaan total cholesterol yg normal.

Responden HIJAU mempunyai 33% paras trigliserida yg lebih rendah berbanding responden BIRU & MERAH. Trigliserida adalah lemak dalam bentuk kimia yg terkandung di dalam makanan & juga tubuh manusia. Lebih rendah kadar trigliserida bermaksud jantung & badan seseorang itu adalah lebih sihat.

Responden HIJAU mempunyai 36% paras homocysteine yg lebih rendah berbanding responden BIRU & MERAH. Homocysteine adalah asid amino yg dihasilkan secara semulajadi oleh badan kita. Lebih rendah paras homocysteine ini, maka lebih optimum taraf kesihatan jantung & badan kita.

Responden HIJAU mempunyai 59% paras protein C-Reaktif yg lebih rendah berbanding responden BIRU & MERAH. Protein C-Reaktif ini terkandung di dalam darah kita. Lebih tinggi kadar protein C-Reaktif ini, maka badan kita akan lebih sensitif & mudah terjejas oleh biological stress akibat response badan terhadap ancaman-ancaman yg menjejaskan kesihatan. Bila kadar protein C-Reaktif lebih rendah, bermaksud badan akan lebih sihat & taraf kesihatan sukar terjejas.

Responden HIJAU juga mempunyai risiko yg lebih rendah dalam mendapat penyakit kritikal seperti diabetes, serangan jantung, kegagalan fungsi jantung, stroke & penyakit koronari jantung.

Responden HIJAU mengamalkan Vitalizer Shaklee yg mengandungi:
1) Vitalea with iron formula (multivitamin lengkap)
2) Caroto-E-Omega
3) B + C Complex
4) Optiflora Probiotics

Nampak tak perbezaan tu? Terbukti SELAMAT dan BERKESAN. Lambakan produk kesihatan dan kecantikan yang ada di pasaran tu kena pastikan dulu keselamatannya sebelum diamalkan. Supaya berkesan dan tidak memudaratkan.

Anda nak vitamin Shaklee boleh hubungi saya. Insya Allah HALAL, SELAMAT dan SEMULAJADI.

ROSMA AZYYATI

Saturday, 26 November 2016

20 Tahun akan datang bersama Bisnes Shaklee

Assalamualaikum awesome. 

Lagi dua tahun menginjak ke 30-an. Setakat impian selepas tamat Ijazah 6 tahun lepas banyak sudah berjaya direalisasikan. Impian-impian besar sahaja belum lagi. 

 

20 tahun akan datang insyaAllah impian-impian tu dah berjaya menjadi kenyataan. Paling penting dah BEBAS HUTANG. Almost 50 tahun dah umur masa tu. 

•Rumah yang selesa di pinggir bandar, di kelilingi pokok menghijau
•Umrah dan haji bersama semua kesayangan
•Simpanan dan pelaburan untuk masa depan anak-anak
•Bermusafir ke luar dan dalam negara
•Memberi lebih banyak dari menerima

Jom kerja kuat lagi dan cintai apa yang kita lakukan sekarang supaya lebih mudah merealisasikan sebuah impian. 

Ada yang nak menjana pendapatan dengan bisnes? Shaklee boleh merealisasikan niat anda.

Rosma Azyyati
Your future bisnes leader

Friday, 4 November 2016

Masalah Kulit Selesai Dengan Set Kecantikan Shaklee

Assamualaikum awesome people.

Saya ada benda baik nak share, tengok tajuk pasti semua pun dah tau. tapi macam mana ye?



Actually bila saya dah consistent amalkan selama sebulan. Banyak perubahan yang berlaku pada saya.

Haaa apa yang jadi tu?

1) Liang pori muka semakin mengecil
2) White head & black head dah berkurang dengan jayanya
3) Jeragat memudar
4) Jerawat cepat kecut
5) Sunburn pada kaki hampir hilang
6) Tompokan hitam pada tangan kesan percikan minyak panas hilang

Yes, semua di atas adalah #shakleeeffects pada diri saya. Sekarang suka sangat megadap cermin nak belek muka. Hihi

So, macam mana nak dapat kesan tu ye. Caranya dengan amalkan pengambilan ESP & Vita C Plus.

Kebaikan ESP antaranya :-

- Memudarkan parut jerawat
- Mengawal pertumbuhan jerawat
- Kulit menjadi lebih anjal dan gebu
- Kulit menjadi anjal dan gebu
- Mengandungi protein lengkap

Kebaikan Vita C Plus antaranya : -

- Mengurangkan kesan SUNBURN
- Menjadikan kulit lebih gebu
- Melembapkan kulit dar dalam
- Mengurangkan minyak dekat muka
- Mencerahkan kulit secara semulajadi
- Tona kulit menjadi lebih sekata

Untuk pertanyaan lanjut dan order boleh contact saya seperti details di bawah.

Health is wealth
Rosma Azyyati
012-9513802
Your trusted SID