Thursday, 15 December 2016

5 Cara Berjimat Cermat Dalam Ekonomi Sekarang

Assalamualaikum awesome...

Pernah tak korang pergi shopping groceries masa nak bayar buat kiraan lebih kurang RM50 tapi kena lebih daripada tu. Rasa ambil barang yang murah-murah je or nilai kecil tak sampai 10 item pon.

 
Sumber : Google

Nak tak nak, kenalah berjimat cermat dan dahulukan keperluan dari kehendak. 

Antara tips jimat cermat yang boleh diamalkan :-

1) Bawak Bekal Ke Pejabat

Sekarang makan tengahari paling murah RM6, bawak bekal dari rumah dapat kurangkan kos perbelanjaan harian dan yang penting makanan lebih sihat dan bersih.

2) Cut Bajet Shopping

Bab ni ramai yang tewas, kalau hujung tahun macam ni banyak tawaran jualan murah. Jadi kena priority kan mana yang lagi penting supaya tak berlaku pembaziran jugak.

3) Jangan Tambah Liabiliti

Elakkan menambah hutang piutang, langsaikan hutang yang ada secepat mungkin dan cuba rangka strategi dengan pendapatan yang ada supaya cukup dan tambahkan simpanan.

4) Buat Pilihan Bijak

Sebagai pengguna, kita harus membuat pilihan yang bijak. Contoh senang semua orang pakai handphone dan ada data internet. Buat pembandingan Telco mana yang memberi lebih manfaat dan lebih berbaloi supaya dapat digunakan dengan kadar maksimum dan bayaran yang bersesuaian.

5) Cari Peluang Bisnes

Mulakan bisnes yang bermodal kecil dan berisiko rendah supaya tak pening nak cari modal. Sambil berfacebook, sambil jana pendapatan seronok kan. 

Dengan Shaklee anda boleh mulakan bisnes dengan hanya RM69 sahaja. 

🌸Tak perlu pegang stok
🌸Boleh membuat pembelian secara online atau di kaunter
🌸HQ akan poskan barang pada customer anda 
🌸 Risko kerugian sangat rendah

Hubungi Azie untuk membuat pertanyaan lanjut.



ROSMA AZYYATI
YOUR FUTURE BISNESS LEADER

Saturday, 10 December 2016

Kulit Lebih Anjal, Tegang Dan Gebu Dengan Collagen Powder Shaklee


Assalamualaikum awesome....


Harini nak buat product sharing untuk Collagen Powder. Nak cite apa yang best tentang Shaklee Collagen Powder ni. Sesuai sangat untuk mereka yang pentingkan kesihatan dalaman dan mahu kekal muda dan cantik.





Shaklee Collagen Powder adalah supplemen kolagen yang unggul, mengandungi 4,000mg Kolagen RSS (Sisik Ikan Merah).

RSS pula mempunyai ciri berikut.

1) Sangat Lasak : Mampu menahan tekanan berkapasiti 60 pound.

2) Sangat elastik : Kadar elastisiti sangat tinggi, kepaduan sel sangat tinggi.

3) Kadar kelembapan tinggi.

4) Molekulnya halus dan mudah diserap tubuh.


                                              


Sisik Ikan Merah - sumber kolagen premium dengan kurangnya pencemaran dan kadar penyerapan yang tinggi berbanding dengan kolagen haiwan.

Biji Camellia japonica - terdiri daripada asid oleik, satu omelien dan pelembap kulit yang hebat, dan isoflavon, antioksidan semulajadi yang mampu mengurangkan radikal bebas.

Pfaffia - dikenali sebagai ginseng Brazil, apabila digabungkan dengan Camellia japonica akan membantu formasi kolagen dan asid hyaluronic(berperanan menghidrat tisu tubuh untuk menjadikan kulit lembut, lembap dan licin.

Elastin - memelihara kulit menjadi fleksibel tetapi tegang, memberikan reaksi melantun apabila kulit ditarik. Mengekalkan kulit menjadi tegang, anjal dan elastik.

Vitamin B - metabolisma karbohidrat, protin dan lemak untuk membebaskan tenaga yang diperlukan untuk penghasilan kolagen di dalam sel.

Vitamin C - menggalakan penghasilan kolagen dan menentang radikal bebas yang merosakkan kulit.

Kekerang - Glucosamine ekstrak kekerangan penting dalam sintesis cecair synovial yang membekalkan pelincir kepada sendi-sendi dan menghidrat mata untuk melegakan ketidakselesaan mata.

Lactobacillus acidophilus - membantu mengimbangi mikroflora usus dan membantu membina semula sistem usus yang sihat yang mampu meningkatkan penyerapan kolagen.


Antara Kebaikan dan Manfaat mengamalkan Shaklee Collage Powder :-

1) Anti Penuaan

2) Mengembalikan keanjalan kulit

3) Menyokong kesihatan sendi dan tulang

4) Membanktu menegang dan menganjalkan payudara

5) Mengurangkan pigmentasi, jeragat dan tona kulit tak sekata.

 

Sekotak SCP mengandungi 15 sachet dan mampu bertahan selama sebulan.

Untuk order dan pertanyaan lanjut boleh hubungi Azie.

Have a nice day everyone.

ROSMA AZYYATI





Cara Bayar Hutang Belajar Dengan Bisnes Online Shaklee

Assalamualaikum awesome...

Bulan lepas attend dua konvokesyen lepasan universiti. Satu adik sendiri dan satu lagi adik ipar. Alhamdulillah tumpang gembira dengan pencapaian mereka.

 

 

Semoga maju jaya dan berjaya dalam alam perkerjaan. 

Jadi anak muda zaman sekarang tidak mudah terutamanya yang baru menamatkan pengajian. Kadar pengangguran juga semakin meningkat. Senang kata peluang yang ada haruslah dimaksimumkan sepenuhnya. Majikan juga haruslah mengkaji balik gaji permulaan yang setaraf dengan lulusan yang ada.

Tambah pula, kos sara hidup juga semakin meningkat dewasa ini. Kalau bekerja di bandar besar, kosnya lebih tinggi dari di luar bandar. Rata-rata juga sudah ada hutang sebelum bekerja apa lagi kalau hutang belajar. Alhamdulillah saya antara yang bernasib baik kerana mendapat biasiswa JPA semasa di universiti.

Kalau di negara kita, rata-rata membuat pinjaman dengan PTPTN ataupun MARA. Habis pengajian diberi tempoh untuk melangsaikannya. Jadi haruslah cepat-cepat mendapat pekerjaan supaya dapat menjeladkan bayaran bulanan pada waktu yang ditetapkan.

Kalau ada yang berminat untuk menjana pendapatan amnya dan membayar hutang belajar khususnya, Shaklee memberikan modal yang sangat rendah. Syaratnya anda harus rajin dan juga mahu ditunjukajar. 

Dengan RM69 pendaftaran ahli seumur hidup, ada mampu menjana pendapatan 3,4 dan 5 angka.

 
Berminat, whatsapp Kak Azie ye adik-adik.

ROSMA AZYYATI
Your future bisness leader